Release Notes Juni 2024 (2024)

Wat is er nieuw in onze juni release?

Omdat we nu zijn overgestapt op een frequent releaseproces, worden er bij elke release notes notities gepubliceerd. Hieronder vind je de Release Notes voor juni. Release-informatie wordt maandag/dinsdag op deze pagina's gepubliceerd voordat de release op woensdag wordt uitgerold.

Houd er rekening mee dat in sommige gevallen de releasedag kan veranderen als gevolg van feestdagen of andere omstandigheden. Als je wilt zien welke versie van itslearning je op dit moment gebruikt, kan je die informatie vinden onderaan je aanmeldpagina. Wil je op de hoogte blijven van product- en release-informatie?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

INHOUD

  • itslearning release 2024.6.4
  • itslearning release 2024.6.3
  • itslearning release 2024.6.2
  • itslearning release 2024.6.1

itslearning release 2024.6.4

Informatiebericht over LTI 1.3 in het ontwikkelaarsportaal

Gebruikers die toegang hebben tot het ontwikkelaarsportaal zullen bij het toevoegen van een nieuwe tool een bericht te zien krijgen dat ze voor het registreren van tools die LTI 1.3 en LTI Advantage ondersteunen, contact kunnen opnemen met itslearning om te helpen bij het toevoegen van de tool aan de App bibliotheek. Dit maakt deel uit van ons nieuwe proces om het werken met content van derden te vereenvoudigen.

Data warehouse / OData: Plannen

Plannen en de koppeling naar verbonden onderdelen vind je in het Data Warehouse. Dit kan worden gebruikt om rapporten of dashboards buiten itslearning te maken die de contentstructuur lezen op basis van plannen.

De documentatie over het Data Warehouse is bijgewerkt.

  • Data warehouse API data model reference > PlanElement
  • Data warehouse API data model reference > Plan

AI instelling verplaatst

Op 20 juni hebben we een nieuwe algemene instelling beschikbaar gemaakt waarmee beheerders AI-functies kunnen inschakelen op hun site. (Op dit moment maakt deze instelling het mogelijk om enquêtes te maken met behulp van AI). De instelling stond bovenaan de pagina ‘'Functies en beveiliging’, maar is nu verplaatst naar het gedeelte ‘Tools en functies’ op dezelfde pagina, zodat deze verschijnt bij andere functies die kunnen worden in- en uitgeschakeld.

Immersive reader in de nieuwe planner

We voegen immersive reader toe aan het beschrijvingsveld van de nieuwe planner, zodat leerlingen door hun docent toegevoegde tekst kunnen lezen en begrijpen. Deze leesassistent helpt zowel jonge leerlingen die niet kunnen lezen als leerlingen met een lees- en/of leerhandicap.

Bugfixes in itslearning-2024.6.4

Onze referentiepuntenSamenvatting
ITS-91620

Probleem opgelost waarbij links in inhoudsblokken in de dashboard-/groepsweergave werden gedupliceerd of ontbraken.

itslearning release 2024.6.3

De enquêtetool met AI

De enquêtetool met generatieve AI is nu beschikbaar. Beheerders hebben nu de optie om deze AI-functie te activeren op hun sites. Houd er rekening mee dat de functie niet standaard is ingeschakeld.

Lees meer over hoe je een enquête met AI maakt en activeert.

Release Notes Juni 2024 (1)

De 2FA-authenticatie-app voor een gebruiker ontkoppelen

Als een gebruiker twee-factor authenticatie heeft ingesteld en geen toegang meer heeft tot zijn authenticatie-app, waardoor hij zichzelf feitelijk heeft buitengesloten van itslearning, kan de beheerder de authenticatie-app van de gebruiker loskoppelen. Dit kan gedaan worden in: Beheer > Gebruiker en toegangsrechten > Gebruiker bewerken > Beveiliging.

Let op: Samen met deze wijziging hebben we het tabblad 'Wachtwoord' hernoemd naar 'Beveiliging' in de gebruikersinstellingen.

Release Notes Juni 2024 (2)

Updates voor het 360° voortgangsrapport

Het 360° voortgangsrapport is uitgebreid met functies die voorheen beschikbaar waren in persoonlijke rapporten. Gebruikers hebben nu rechtstreeks vanuit het 360° voortgangsrapport toegang tot bronnen en activiteiten.

Daarnaast hebben we een link toegevoegd naar het beoordelingslogboek in het rapport. Het beoordelingslogboek is beschikbaar voor docenten en beheerders en kan worden gevonden in de kolom Details.

Met deze wijzigingen kan het 360° voortgangsrapport de persoonlijke rapporten volledig vervangen, zonder dat gebruikers functionaliteiten verliezen.

Release Notes Juni 2024 (3)

Bugfixes in itslearning-2024.6.3

Onze ReferentiepuntenSamenvatting
ITS-90498

Sommige pagina's met betrekking tot opdrachten hadden een misleidende titel (wanneer je de titel van het browsertabblad bekijkt).

Deze titels zijn gewijzigd in "Opdracht".

itslearning release 2024.6.2

Toegankelijkheid verbeterd: Alt-tekst voor profielfoto's in aankondigingen

Profielfoto's (of standaard avatars in het geval dat de gebruiker geen profielfoto heeft) voor auteurs van aankondigingen hebben nu een toepasselijke alt-tekst. Voor opmerkingen zijn de profielfoto's puur decoratief en hebben ze een lege alt-tekst. Dit verbetert de ervaring voor gebruikers van screen readers.

Test Mode Browser update

Om de Testmodus Browser (TMB) zo veilig mogelijk te houden, voeren we elke zomer een update uit. Dit betekent dat oudere versies van de TMB na de zomer niet meer gebruikt kunnen worden. Dit geldt voor Mac- en Windows-versies. Chromebooks en iPads worden niet door de update beïnvloed. Leerlingen die een toets maken in de Testmodus moeten een nieuwe versie van TMB downloaden zoals aangegeven in de toets. We raden sterk aan om een ‘proeftoets’ te doen als je de TMB gebruikt voor je toetsen om er zeker van te zijn dat iedereen is bijgewerkt voordat de echte toets begint.

Voor klanten die de Windows LAB-versie gebruiken, die alleen door beheerders kan worden geïnstalleerd, zullen we het nieuwe installatiebestand leveren zodra de update klaar is, waarschijnlijk voor eind juni. Neem contact op met support als je dit in juli nog niet hebt ontvangen. We sturen dit alleen naar klanten waar we het gebruik van deze specifieke versie hebben opgemerkt.

Stopzetten van pilotfuncties

Soms bouwen we minimale versies (MVPs) van een nieuwe functie om de waarde ervan te testen en te meten voordat we er meer in investeren. In sommige gevallen blijkt de waarde beperkt en kunnen we onze inspanningen beter ergens anders aan besteden. Na evaluatie hebben we nu besloten om twee van zulke functies te verwijderen: ‘Ouderkaarten’ en ondersteuning voor Immersive reader in Edge (let op, dit is niet de Immersive reader die je kunt vinden in Opdracht, Mededelingen en Opmerkingen). Deze waren beschikbaar voor een handvol klanten, maar zullen in de zomer worden verwijderd.

Bugfixes in itslearning-2024.6.2

Onze ReferentiepuntenSamenvatting
ITS-90801Verbeteringen aangebracht om een probleem op te lossen waarbij sommige gebruikers geen toegang kregen tot vakken.
ITS-90250 Er was een probleem met het bewerken van een taak als de taak de optie “einde van een specifieke dag” als deadline had.
ITS-88548Probleem opgelost waarbij taken voor een leerling en vervolgtaken gekoppeld aan een leerling ontbraken als de leerling eerder werd verwijderd uit het vak en later weer werd toegevoegd.

ITS-91214

Probleem verholpen waarbij de opties "afspelen" en "doorgaan" niet werkten bij het gebruik van een plan.

itslearning release 2024.6.1

Alles selecteren bij het kopiëren van plannen in de tabelweergave

Docenten kunnen nu alle plannen selecteren en kopiëren wanneer ze de tabelweergave gebruiken.

Plannen kopiëren in tabelweergave

Docenten kunnen nu plannen kopiëren wanneer ze de tabelweergave gebruiken.

Release Notes Juni 2024 (4)

Onze ReferentiepuntenSamenvatting
ITS-90486Probleem verholpen waarbij de aanwezigheid die werd getoond bij het exporteren vanuit Aanwezigheid soms niet overeenkwam met de aanwezigheid die werd getoond in de GUI.

Release Notes Juni 2024 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 6501

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.